
Çelik açıklık geliştirmede kullanılan Çelik Profil türleri
Çelik açıklıkların geliştirilmesinde birkaç çelik profil tipi kullanılmaktadır. Bunlar, Kare çubuklar, seviye çubukları, C biçimli sütunlar ve L biçimli segmentleri içerir. Bu profiller, sağlamlığı ve dayanıklılığı ile bilinen metallerden yapılmıştır.
L şeklindeki segmentler
Farklı çelik yayılma geliştirme türleri kullanılır L şeklindeki bölümler. Bunlar, diğer dikdörtgen veya kare parçalı şekiller gibidir. Geliştirme süresini ve maliyetini azaltırken temel parçalar için büyük yardım sunarlar. Ayrıca limit duvarlarda köşe kesitleri için uygundur.
Geliştirme türüne, geliştirme malzemelerine ve davranış biçimine bağlı olarakf bileşenler, bölüm bir sürü şekle sahip olabilir. Örneğin, dolambaçlı bölümler harika bir his sunar ve çoğu durumda uzantıların dayanak noktalarına yardımcı olmak için kullanılır. Aynı şekilde, bükülmeye karşı kare veya dikdörtgen bir parçaya göre daha belirgin bir koruma sunarlar.
En bilinen ve en ekonomik bölüm şekli karedir. Bu şekil bulunur çoğu yapı tasarımı, ve projelendirmek zor değil. Yine de, ekosistem malzemesi için zararsız olmaktan başka her şey.
C-biçimli ışınlar
Çelik açıklıkların geliştirilmesi sırasında birincil çelik ışımaları önemli bir yer tutar. Yapının sağlamlığını ve sağlamlığını verirken, aynı şekilde burulma ve kayma dakikalarını da iletirler. Düz ve yuvarlak kesitleri ile tasvir edilirler.
Bu tür sütunlar birkaç uygulamada kullanılmaktadır. Onlar yapabilir ahşap, metal veya çimento kullanılarak üretilen. Aynı şekilde katı veya bileşik olabilirler. Genellikle yol açıklıklarında kullanılırlar. Kare, dikdörtgen, yuvarlak ve T biçimli dahil olmak üzere çeşitli farklı çapraz segment şekillerinde geliştirilmiştir.
Kanal yayılımları bir çeşit C-kalıplı çubuktur. Çelik kullanılarak üretilirler ve sıklıkla destekleyici ve isteğe bağlı ana hatlar için kullanılır. Taşıyıcı bölümlerde birçok kez kullanılırlar. Bu sütunlar, burulma ve eksensel yükleri taşımayı amaçlamaktadır.

Kare çubuklar ve seviye çubukları
Farklı türde kare ve düz çubuklar kullanılır. çelik yayılma geliştirme. Kesme desteği, geliştirilmiş çubuklar, lentolar ve kanallar dahil olmak üzere farklı uygulamalarda kullanılırlar. Ayrıca destek ve yardımcı ana hatlar için kullanılırlar.
Çubuğun boyutu, bir inçin 3/16’sı ile 8 sürünme genişliği arasında dalgalanır. Normalde enine kesitte karedir. Avrupa’da tercih edilen boyutlar, EN 10080 standardının Tablo 6’sına göre ayarlanmak üzere belirlenir. ABD’de, görünür çubuk genişliği 1/8 inç birimlerinde verilir.
Sıklıkla, bir genişliği çubuk bir kare oluşturmak için hareket ettirilir. Bunlar genellikle hafif tasarımlarda destek elemanları olarak kullanılır.
Ayrıca, kaynaklı tel dokusu veya kaynaklı tel desteği ek olarak kullanılır. Bu tür bir destek, temassız birleştirme olarak anılır. Bu birleştirmeler bindirmeli veya alınlı olabilir veya kaynaklanabilir.
Kısa desteklenen segmentler
Bunu yapmak için kullanılan malzemelerin sağlamlığına bağlı olarak, yükleri taşımak için kısa destekli bölümler donatılmıştır. Enine parçanın ağırlık odak noktasını takip eden yukarı doğru eksenel yükün yanı sıra zemin parçalarından gelen dengeli yükleri kaldırabilirler.
Birçok çeşit inşa edilmiş bölüm vardır. Her biri diğerinin aynısı değildir. Boyutları ve şekillerinin yanı sıra, altta yatan davranış biçimleriyle de tanınırlar. Mutlak en normal segmentler kare, yuvarlak ve dikdörtgen içerir. Şekil dışında, çimento, çelik veya blok dahil olmak üzere malzemelerine göre sıralanırlar.
Önemli bir bölüm, bir çimento ızgarasından yapılmış bir tasarımdır. Destekler veya kasnaklar gibi farklı bileşenlerden gelen büküm basıncını iletir. Tipik olarak, önemli olan uzunlamasına inşa edilir.
işlenmiş çelik
İşlenmiş çelik profiller açıklık geliştirmede kullanım için giderek daha iyi bilindiği ortaya çıkıyor. Düşük bakım ve erozyon direnci dahil olmak üzere farklı malzemelere göre birçok avantaj sunarlar.
Açıklıklar için olağanüstü bir malzeme olmasının yanı sıra, işlenmiş çelik de modern tasarımlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle zorlu koşullara sahip bölgelerde faydalıdır. Tüketilmeye karşı dayanıklıdır ve yüksek derecedeki etkilere çatlama olmadan dayanabilir.
Temperli çelik aynı zamanda zevkli cazibesiyle de bilinir. Boyasız yüzeyi açık hava koşullarına iyi uyum sağlar. Aynı şekilde, tüketime uygun kaplamaların kullanılması boş zamanın ve inceleme tekrarının azaltılmasına yardımcı olur.
Temperlenmiş çelikler, otoban ve demiryolu açıklıklarını geliştirmek için ünlü bir karardır. Maliyetleri düşürmeye yardımcı olan şaşırtıcı dayanışma-ağırlık oranlarına sahiptirler. Ayrıca, uzantıların temel güvenilirliğine ayak uyduran paslanmaya karşı dayanıklıdır.
Genel olarak konuşursak, çelik köprü yapımında kullanılan birkaç farklı çelik profil türü vardır. Bunlar arasında Paslanmaz çelik, Isıl işlem görmüş karbon çeliği, Kare çubuklar ve Yassı çubuklar bulunur.
Kare çubuklar
Tipik olarak, inşaat projelerinde kare çelik çubuklar kullanılır. Fabrikalarda makine montajında da yaygın olarak kullanılırlar. Malzeme genellikle yumuşak çeliktir.
Kare çubuklar bir çok farklı şekillerde kullanılabilir. En yaygın olanlardan biri T şeklindeki sütundur. Genellikle köprüler için kullanılırlar. Bununla birlikte, malzeme çeşitli başka inşaat mühendisliği projeleri için de kullanılabilir.
Diğer yaygın şekiller, eğimli bir kemer, eğik bir kemer ve üç menteşeli bir kemerdir. İkincisi bir yapı köprünün tabanında menteşeli olup, köprünün geniş bir açı aralığında hareket etmesini sağlar.
Bu yapılar genellikle sıcaklık değişikliklerini karşılamak için tasarlanmıştır. Bu genleşme derzleri bazen dübel veya kaplamalarla birbirine bağlanır.
Düz çubuklar
Birçok farklı çelik profil tipi kullanılmaktadır. inşaat çelik köprülerden. Bunlar arasında kolonlar, kirişler, I-kirişler ve üniversal kirişler bulunur. Hepsi ağırlığı emmek ve güç sağlamak için tasarlanmıştır. Kullanılan takviye tipi, yapının tasarımına bağlıdır.
I-kirişler, bir ağ ve iki flanşlı yapısal elemanlardır. Hemen hemen tüm büyük yapılarda kullanılırlar. W-şekilli bir yapı elemanı veya geniş flanş, I-kirişe benzer ancak daha geniştir. Çok yönlülükleri nedeniyle inşaatta sıklıkla kullanılırlar.
Bir köprü için en yaygın olanı T şeklindeki bir sütundur. Daha geniş bir bölüm elde etmek için genellikle ikiye bölünürler. Eşit olmayan açılı bölümlerde de mevcutturlar. Bunlar hem hafif hem de ağır uygulamalarda kullanılır. Sürekli kirişler oluşturmak için bir araya getirilebilir veya kaynaklanabilirler.
Nervürlü HYSD çubukları
HYSD çubuklar ve TOR çelik çubuklar popülerdir. inşaat sektörü Beton yapılar için takviye olarak yaygın olarak kullanılırlar. İyi gerilme mukavemetine, korozyon direncine ve kaynaklanabilirliğe sahiptirler. Köprülerde, yollarda ve gökdelenlerde yaygın olarak kullanılırlar. 180 dereceye kadar çatlamadan bükülebilirler. Yumuşak çeliğe kıyasla daha yüksek akma dayanımı, süneklik ve çekme dayanımına sahiptirler. Kütle beton işlerini güçlendirmek için kullanılabilirler ve daha uygun maliyetlidirler.
HYSD ve TOR çelik çubuklar, bir dizi ısıl işlemden geçirilerek yapılır. İşlem, döküm, sıcak haddeleme, soğuk büküm, kalıplama ve şekillendirmeyi içerir. Sonuç, benzersiz bir şekle ve deforme olmuş bir yüzeye sahip bir çubuktur.
Yüksek mukavemetli nervürlü çubuklar üretilmektedir. çapları 4 mm ile 50 mm arasında değişmektedir. Daha sert bir dış yüzeye ve yumuşak bir iç çekirdeğe sahiptirler. Nervürlü çelik çubuklar olarak da bilinirler.

Isıl işlem görmüş karbon çeliği
Isıl işlem görmüş karbon çeliği kullanarak köprü inşaatı sayısız fayda sunar. Dayanıklı, sünek ve yüksek mukavemete sahiptir. Ayrıca kesilmesi ve kalıplanması kolaydır. Malzemenin daha düşük ağırlığı, malzemenin taşınması ve taşınması maliyetini düşürür. Sürdürülebilir bir malzemedir.
Diğer çelik türlerinin aksine geri dönüştürülebilir. Bu biridir en güçlü mevcut malzemeler. Geniş bir kullanım yelpazesi için uygundur. Ekonomiktir ve birçok imalat endüstrisinde kullanılmaktadır.
Alaşımlar, çeliğin korozyon direncini, aşınma direncini ve elektriksel özelliklerini artırabilir. Ayrıca sıcak sertliği de yükseltebilirler. Ek olarak, manyetik özellikleri geliştirirler. Bu özellikler, kullanımına izin verir. yapısal için alaşımlı çelik bileşenler.
Bu çelikler çok çeşitli kalitelerde mevcuttur. Her sınıfın belirli bir kimyasal yapısı vardır. kimyasal bileşimler çeliğin mikro yapısını ve özelliklerini belirler.