Dünya Karbon Çeliği Fiyat Geçmişi

Dünya Karbon Çeliği Fiyat GeçmişiDünya Karbon Çeliği Fiyat Geçmişi" decoding="async" />
Dünya Karbon Çeliği Fiyat GeçmişiDünya Karbon Çeliği Fiyat Geçmişi" decoding="async" loading="lazy" />

Dünya Karbon Çeliği Fiyat Geçmişi

bilmekle ilgileniyorsanız Dünya Karbon Çeliği Fiyat geçmişi, doğru yerdesiniz. Çeliğin fiyatı oldukça dalgalanıyor, ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde artması bekleniyor. Yüksek fiyatlara rağmen çeliğe olan talep artıyor. Özellikle, Çin konut piyasası çelik talebini artırıyor. Yakın tarihli bir rapora göre, çelik talebi Çin önümüzdeki dört yıl içinde %4,5 büyüyecek.

Fiyatlar dalgalı oldu

Küresel karbon çeliği fiyatları geçen yıl boyunca dalgalı olmuştur. Bu dalgalanmaların ekonominin tüm sektörlerinde geniş kapsamlı etkileri oldu.

Bir metalin fiyatını etkileyen birçok faktör vardır. Bununla birlikte, en büyük etkileyici muhtemelen onu üreten ülkedir. Avustralya, dünyanın en büyük demir cevheri üreticisidir. Ekonomik durgunluk sırasında birçok çelik üreticileri üretim kapasitesini azaltmak. Ancak ülke şimdiden en yüksek üretim seviyelerine ulaştı.

Bir malın fiyatını belirleyen bir diğer önemli faktör de hammadde maliyetidir. Şu anda, demir cevherinin fiyatı 150$/ton. Bu, 2008’den bu yana görülen en yüksek fiyat. Çelik üreticileri maliyetin altında satış yapmakta isteksiz olacak.

Çelik fiyatını yönlendiren bir diğer faktör de enerji arzıdır. Enerji maliyetlerinin önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. Bu, çelik endüstrisi için kasvetli görünümün ana itici gücü olacaktır.

2021’de talep yüzde 4,5 büyüyecek

Ekim ayında WorldSteel, 2021 için küresel talebin 2022’de 2020’ye göre daha güçlü bir şekilde toparlanacağını gösteren bir çelik talep tahmini yayınladı. Küresel çelik üretiminin düşeceği doğru olsa da 2021’e kadar 100 milyon tonyılın ikinci yarısında talebin artacağını unutmamak önemlidir.

COVID-19 salgını dünya çapında tedarik zincirlerini kesintiye uğrattı. Ancak, etki geçiciydi. Ayrıca birçok otomobil üreticisinin çelik harcamalarını kısmasına neden oldu.

Enerji krizi henüz talebi fazla etkilemedi, ancak bu değişebilir. Ancak stok seviyeleri hala nispeten düşük olduğundan, sektör daha yüksek fiyatlardan yararlanmak için güçlü bir konumda.

Çelik, otomobil endüstrisinin önemli bir parçasıdır, 2022’de çok fazla büyüme sağlayacak. Ayrıca, ABD’de birçok yeni araba üretilecek ve bu da çelik satışlarını artırmaya yardımcı olacaktır.

Çin’in konut piyasası, çelik talebinin önemli bir kaynağı

Çin’in çelik talebinin büyük bir kısmı emlak sektöründen geliyor. Ülkenin toplam çelik tüketiminin yaklaşık %30’unu oluşturuyor. Çin konut piyasası son aylarda yavaşlıyor ve daha geniş ekonomik göstergeleri aşağı çekiyor. Ayrıca, borç krizi önemli bir Çinli emlak geliştiricisi diğer kritik sektörlere yayıldı. Bunun inşaatta kullanılan metallere olan talebi bastırması muhtemeldir.

Ülkedeki çelik tüketiminin yılın geri kalanında zayıf kalacağı tahmin ediliyor. Bunun nedeni kısmen uzatılmış kredi kısıtlamalarıdır. Hammaddeler, jeopolitik gerilimler ve karbon emisyonlarını azaltmak için devlet tarafından zorunlu kılınan önlemler nedeniyle pahalı hale geldi. Ancak 2023’te büyümeye dönüş bekleniyor.

Çelik üretimi yaz sonundan beri yavaşladı. Fiyat demir cevheri üç yılın en düşük seviyesine indi. Bu arada, koklaşabilir taş kömürü fiyatları ton başına 2.300 yuan’a düştü. Bu faktörler aynı zamanda çelik üreticilerinin marjlarını da etkiliyor.

Mikroçip sıkıntısı fiyatı etkiliyor

Mikroçipler bilgisayarlarda, cep telefonlarında ve makinelerde kullanılmaktadır. Nesnelerin İnterneti, talepte mevcut bir artışa neden oluyor. Ancak küresel tedarik zinciri kesintileri üretimi sınırlamaya devam ediyor.

Sonuç olarak, otomobil üreticileri üretim rakamlarını azalttı ve işçileri işten çıkardı. Yeni çipler için sipariş biriktirmeye çalışıyorlar, ancak bir kıtlıkla karşı karşıyalar. Ve bazı araba üreticileri, en yeni özellikleri içermeyen alt sınıf araçlar üretmeyi tercih ediyor.

Dünyanın en büyük çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., yarı iletken üretim sürecinde hayati bir bileşen olan neonun önemli bir ihracatçısıdır. Rusya da bir büyük tedarikçi Ancak ABD yaptırımları, Rusya’nın mikroçip tedarikini kesmekle tehdit ediyor.

Dünya çapındaki çip kıtlığının birkaç nedeni var. Biri, küresel seyahati etkileyen ve aşı kıtlığına neden olan COVID-19 salgını. Bir diğeri, yarı iletken üretim sürecinde önemli bir bileşen olan neon gazı tedarikinde kesintiye neden olan Ukrayna’daki savaş.

error: Content Protected.